vrhlogoslogo SOD napis-slo

Prezentacija našeg projekta na prekograničnoj proljetnoj školi za studente bioloških nauka u Strugi (Makedonija)

DSC 0611 lowsmOd 07. do 15. maja u Strugi, Makedonija, održana je prekogranična proljetna škola pod nazivom "Prirodno bogatstvo i naslijeđe sliva rijeke Drin: od terenskih opažanja i znanja do zajedničkih akcija ka zaštiti slatkovodnih ekosistema".

Naš član Dejan Kulijer je na ovom skupu održao predavanje o indikatorskom značaju vilinih konjica i prezentirao rezultate projekta Udruženja BIO.LOG "Kraška slatkovodna staništa: identifikacija i participativno planiranje očuvanja ugroženih vrsta beskičmenjaka i riba" kojeg je finansirala CEPF fondacija.

Proljetna škola je realizovana u okviru projekta Act4Drin kojeg takođe finansira CEPF fondacija, a implementira MIO-ECSDE (Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sustainable Development) u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona.

Act4Drin je inicijativa koja ima za cilj podizanje javne svijesti, poboljšanje znanja i jačanje NVO-a, u cilju zaštite i očuvanja slatkovodnih ekosistema sliva rijeke Drin. U školi je učestvovalo 28 studenata prirodnih nauka iz zemalja koje obuhvata sliv rijeke Drin, Albanije, Makedonije, Crne Gore i Grčke.Više o ovom izuzetno interesantnom i uspješnom skupu, kao i samom projektu možete saznati na stranici projekta Act4Drin.
 
 
 
 
1.jpg10.JPG11.JPG12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.JPG19.JPG2.jpg20.JPG21.JPG22.jpg23.jpg3.jpg4.JPG5.jpg6.JPG7.JPG8.jpg9.JPG
Udruženje za biološka istraživanja i zaštitu prirode „BIO.LOG“ - Society for Biological Research and Protection of Nature BIO.LOG
Ramiza Salčina 7, 71000 Sarajevo -
Bosna i Hercegovina
info@biolog.ba
http://www.biolog.ba